Disseminatie Om Volwassen Te Worden

Dr. Michael LaitmanVraag: Als wij het niet met elkaar eens zijn in een Kabbalistische samenleving, hoe kunnen we dan eensgezindheid verspreiden naar de buitenwereld?

Antwoord: Enerzijds klopt dit. Anderzijds moeten we zeker iets doen. Daarom heeft de Natuur ons deze mogelijkheid gegeven. De Schepper duwt ons bewust in de richting van dit educatieve proces.

We kunnen dit bijvoorbeeld zien in een gezin, als twee jonge mensen gaan trouwen. Ze zijn nog niet zo verstandig, maar als zij een kind hebben en ouders worden, krijgen ze langzamerhand meer verantwoordelijkheidsgevoel, ze worden ertoe gedwongen, ook door andere omstandigheden. Dus ze worden wijzer en worden volwassenen. Wanneer iemand geen kinderen heeft, blijft hij een kind.

Als we ons materiaal dus naar de buitenwereld verspreiden, worden we ook volwassen. Anders zal dat nooit gebeuren. Dit is de enige reden waarom wij disseminatiewerk (verspreidingswerk) hebben. Het leidt naar volwassenheid.

We leren in de wijsheid van Kabbalah, dat wij slechts in een kleine staat (Katnut) verblijven, als we geen verspreidingswerk doen. Als we echter Kabbalah verspreiden, stroomt het Licht door ons heen naar anderen toe en we verkrijgen een grote staat (Gadlut), het Licht van Hochma, het Licht van Wijsheid. Daarom, in wat voor staat we ook zijn, het is voor ons noodzakelijk om voor disseminatie te werken.

From the Sunday Virtual Lesson Series 2/12/2012

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: