Hologram Van De Spirituele Wereld

Dr. Michael LaitmanHet Boek De Zohar, hoofdstuk ‘Beresheet’ (Genesis), item 237: Daarom wordt er over Mozes geschreven: “Er was nog geen struik van het veld in de aarde”, dit betekent dat de rechtvaardige, Mozes, nog niet tot groei was gekomen, over wie het vers: “Waarheid ontspruit uit de aarde” is geschreven en over wie, met betrekking tot waarheid, is geschreven : “Werp waarheid op de aarde”, wat verwijst naar de leerlingen van de wijze, die als grashalmen zijn, die uit de aarde voortkomen. Zij groeien niet en komen niet voort uit de Goddelijkheid in ballingschap, totdat het vers: “Waarheid ontspruit uit de aarde”, werkelijkheid wordt.

Op elk niveau, in iedere staat, wordt de totale werkelijkheid aan ons onthuld, maar in een verschillende maat. Het is Ein Sof (Oneindigheid), maar iedere keer in een verkleinde of vergrote mate. Zoals in een hologram, waarin alle details altijd aanwezig zijn, maar we zien er meer of minder van: toch is het altijd een volledige spirituele kli (vat).

Daarom moeten wij ons nu op deze manier tot onze situatie verhouden, want zelfs als het laagste spirituele niveau wordt onthuld, lijkt het voor ons Ein Sof, alle krachten bevinden zich daar, Mozes daarbij inbegrepen.

From the 2nd part of the Daily Kabbalah Lesson 2/21/12, The Zohar

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: