Topeconomen Dringen Erop Aan De Werkweek In Te Korten Tot Een Maximum Van 20 Uur

Dr. Michael LaitmanIn het Nieuws (uit The Guardian): “Een denktank, de New Economics Foundation (NEF), die een evenement organiseerde met het Centre for Analysis of Social Exclusion aan de London School of Economics, stelt dat als iedereen minder uren zou werken – ongeveer 20 uur per week – er meer banen vrij zouden komen, werknemers zouden meer tijd met hun gezin kunnen doorbrengen en de energie hongerige excessieve consumptie zou aan banden worden gelegd. Anna Coote, van de NEF, zei: “Er is een groot gebrek aan evenwicht tussen mensen, die te veel betaald werk hebben en zij die te weinig of geen werk hebben.”

“Zij voerde aan dat we opnieuw moeten nadenken over datgene wat economisch succes oplevert en of het de eerste prioriteit van de overheid moet zijn om de Britse BBP-groei te stimuleren: ‘Leven we alleen maar om te werken en werken we om te verdienen, en verdienen we om te consumeren? Er is geen enkel bewijs dat je een minder succesvolle economie zou hebben, als je werktijdverkorting als norm doorvoert: integendeel.'”

Mijn commentaar: Dit zijn pogingen om het probleem van de werkloosheid op te lossen. Maar wat gaan mensen in hun vrije tijd doen als ze zich niet bezig houden met integrale educatie? Dit zal leiden tot degradatie! Daarnaast zal een kortere werkweek het inkomen verminderen, hoe gaat men daarmee om? Iets moet het leven vervullen: ofwel alcohol of een nieuw integraal bewustzijn. Anders zal dit initiatief nog grotere sociale problemen opleveren.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed