Strauss-Kahn: De Eurozone Heeft Slechts Enkele Weken Om De Problemen Op Te Lossen

Dr. Michael LaitmanMening: (Dominique Strauss-Kahn, voormalig IMF Chef): “Het voormalige hoofd van het Internationaal Monetair Fonds, Dominique Strauss-Kahn, waarschuwde ervoor, dat de eurozone een ‘vlot is dat zal zinken’, tenzij de leiders van de regio – binnen enkele weken – met een oplossing komen.”

“Hij zei, dat één van de problemen bestaat uit het feit, dat de Franse en Duitse regeringsleiders – Nicolas Sarkozy en Angela Merkel – elkaar niet begrijpen.”

“Deze botte en uiterst kritische toespraak werd gehouden op een economische conferentie in Peking.”

Mijn commentaar: Natuurlijk heeft hij gelijk, maar slechts gedeeltelijk. Zijn beslissing om de banken in de EU te herkapitaliseren, heeft namelijk alleen tot doel om tijd te kopen, in die tijd is het nodig om de Europeanen educatie te bieden over de nieuwe toestand in de wereld, zodat zij de wereld gaan zien door een ‘integrale bril’, met elkaar verbonden, en zij alleen op basis van deze voorwaarde gaan handelen.

Zo zullen mensen, tijdens het proces van leren over nieuwe, integrale relaties, onderlinge verbondenheid en voor elkaar garant staan, in staat zijn om sociale verhoudingen geleidelijk aan en op een ‘zachte’ manier te transformeren van egoïstische verhoudingen naar verhoudingen waarin men voor elkaar zorgt, in het gezin, op de werkplek en vervolgens in het bedrijfsleven, de economie en financiën.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: