Mannen En Vrouwen Voelen En Gedragen Zich Als Verschillende Soorten

Dr. Michael LaitmanIn het Nieuws (uit The Huffington Post): “Drie onderzoekers hebben een onderzoek gedaan, dat afgelopen woensdag werd gepubliceerd op de website van de Public Library of Science, waarin zij zeggen dat zij ontdekt hebben, dat mannen en vrouwen in gedrag en gevoel opvallend van elkaar verschillen. Het lijken bijna wel ‘verschillende soorten’, zegt Paul Irwing, een van de onderzoekers, in de Huffington Post.”

“Het onderzoek, geleid door Marco Del Giudice van de Italiaanse Universiteit in Turijn en Irwing en Tom Boothe van de Britse Universiteit in Manchester, werd gehouden onder 10.000 Amerikanen. Zij moesten een vragenlijst invullen waarmee 15 verschillende persoonlijkheidstrekken werden gemeten. Volgens hun analyse zijn mannen veel dominanter, gereserveerder, meer utilitair gericht, alerter, zij gedragen zich meer volgens vaststaande regels en zijn emotioneel stabieler.”

Vrouwen, daarentegen, houden veel meer rekening met de wensen van de ander, zijn warmer, gaan uit van meer vertrouwen, zijn gevoeliger en emotioneel gezien ‘reactiever’. De beide seksen reageren ongeveer gelijk als het gaat over perfectionisme, levendigheid en abstract versus praktisch denken.

Mijn Commentaar: Volgens Kabbalah zijn mannen en vrouwen volkomen verschillend, omdat hun wortels zich in tegengestelde werelden bevinden: mannen zijn in Zeir Anpin en vrouwen in Malchut. Dit is de oorzaak van hun gebrek aan onderling begrip.

Eenheid is alleen mogelijk op het niveau dat zich boven hen beiden bevindt en uitsluitend in een wederzijdse, alomvattende verbinding (zorg voor elkaar). Dit kunnen we alleen bereiken door een gezamenlijke, integrale opvoeding. Daarom zien we tegenwoordig zo’n dramatische vervreemding tussen de seksen. We zullen hierdoor de noodzaak gaan voelen om de methode toe te passen, die het mogelijk maakt om betere relaties met elkaar op te bouwen, zoals de integrale opvoeding dat voorstaat.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: