De Omgeving Kan Alles Doen

Dr. Michael LaitmanVraag: U geeft vaak het voorbeeld van de relatie van een moeder met haar eigen kind en haar relatie met het kind van de buren. U zegt dan, dat als ze het kind van de buren zou zien als haar eigen kind, ze de tekortkomingen van dat kind niet meer zou zien. Hoe zorg je ervoor, dat het menselijk hart van iemand gaat houden?

Antwoord: Het kan alleen gebeuren door de kracht van de gewoonte. De gewoonte wordt dan een tweede natuur, door de overtuiging van de omringende samenleving, door goede voorbeelden, door songs en films, door alles wat een mens beïnvloedt. De invloed van de omringende samenleving kan mij zo programmeren, dat ik een hekel heb aan mijn eigen kind en dol ben op het kind van de buren.

De omgeving kan alles doen! De omgeving is sterker dan mijn eigen aard, omdat de omgeving tot op het menselijke niveau doordringt en mijn natuur werkt op het dierlijke niveau. We zien hoe een mens totaal kan veranderen onder de invloed van zijn omgeving. Dit komt, omdat de invloed van de omgeving sterker is dan enige andere invloed.

From KabTV’s “A New Life” Episode 5, 1/2/12

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed