De Apocalyps Valt De Mensheid Aan

Dr. Michael LaitmanMening: (Andrey Milovzorov, uit utro.ru): “De Saxo Bank voorspelt, dat de tarweprijzen in 2012 zullen verdubbelen. Wat zal er veranderen in het leven van Europese of Russische consumenten, als een brood twee keer zo veel kost? Niets. De gemiddelde Europeaan besteedt 20% van zijn inkomen aan voedsel en de gemiddelde Rus 50%.”

“Er zijn echter landen, waar mensen 90% van hun inkomen aan voedsel besteden. In Somalië is er kans, dat een kwart miljoen mensen sterven als gevolg van een ernstige droogte. Niemand haast zich om te helpen, want het is een markt voor de westerse boeren.”

“Grootschalige leveringen van voedselhulp voeden een enorm leger beursspeculanten. De markt is niet geïnteresseerd in de ontwikkeling van de landbouw in hongerende landen.”

“Het lijkt erop, dat wij voor het wijzigen van het beleid van de arbeidsmarkt serieuzere argumenten nodig hebben dan een stijging van de broodprijs in Europa. Bijvoorbeeld een massale uittocht van vluchtelingen uit Afrika naar Europa, die vanwege de honger moeten vluchten (men schat dat er ongeveer 150 miljoen zijn) of voedselrellen, die de hele wereldhandel kunnen beïnvloeden en de olietoevoer naar het Westen afsnijden. ”

Mijn Commentaar: Massale hongersnood zal onvoorspelbare gevolgen hebben, en vooral daardoor zal de wereld gedwongen worden om de minachting voor de naaste terug te nemen en te zorgen voor wederzijdse verantwoordelijkheid.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed