Zo Ongelijk Zijn We!

Dr. Michael LaitmanIn het Nieuws (uit The Economist): “The Credit Suisse ‘Global Wealth Report’ schat dat er 24,2 miljoen miljonairs zijn (een miljonair is iemand wiens eigen vermogen 1 miljoen dollar overschrijdt. Hierbij is alles inbegrepen: een huis, een kunstcollectie, zelfs de waarde van een nog niet gebruikte pensioenregeling), medio 2010 geldt dit voor ongeveer 0,5% van de volwassen wereldbevolking. Volgens deze maatstaf zijn er meer miljonairs dan Australiërs. Zij beheren 69,2 biljoen dollar aan activa, meer dan een derde van het wereldwijde totaal. Ongeveer 41% van hen woont in de Verenigde Staten, 10% in Japan en 3% in China.”

“De wereldwijde ‘rijkdom piramide’ heeft een zeer brede basis en een scherpe punt. De rijkste 1% van de volwassenen heeft 43% van het wereldvermogen in beheer, de rijkste 10% beheert 83%. De onderste 50% beheert slechts 2%. Dit geeft een enorme ongelijkheid aan invloed aan. De rijkste tien procent beheert het overgrote deel van het wereldkapitaal, waardoor ze veel zeggenschap heeft op het gebied van de financiering van het bedrijfsleven, charitatieve instellingen en politici. De onderste 50% heeft nauwelijks zeggenschap over ook maar enig kapitaal.”

Mijn commentaar: Totdat mensen gelijk worden, zullen de oorzaken van vijandigheid, onzekerheid en haat niet verdwijnen. Volgens het plan van de natuur moeten we ons realiseren, dat de meest perfecte staat van de mensheid bestaat uit gelijk zijn aan elkaar (zie Baal HaSulam’s artikel ‘Vrede in de Wereld’). Het gaat in de eerste plaats om onderlinge gelijkheid, dit is het eerste niveau van onze spirituele ontwikkeling, en vervolgens om gelijk zijn aan de Schepper, dat is het hoogste niveau, het 125e niveau van deze ladder: het doel van de schepping.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed