De Oplossing Voor De Crisis Ligt In Het Overstijgen Van Ons Ego

Dr. Michael LaitmanMening: (Duitse bondskanselier Angela Merkel): “De Duitse bondskanselier Angela Merkel zegt, dat er geen gemakkelijke of snelle oplossingen zijn voor de economische crisis in Europa, maar de overeenkomst van de landen van de eurozone, vorige week, voor meer fiscale discipline was een goede stap.”

“De Duitse leider zei, dat de weg naar volledige ‘fiscale eenheid’ in de EU een lang proces is, dat jaren in beslag kan nemen …”

Mijn commentaar: Dit proces zal inderdaad jaren in beslag nemen, want alleen wanneer mensen zich de nutteloosheid realiseren van het zoeken naar oplossingen binnen de oude paradigma’s, zullen ze overwegen acht te slaan op een andere oplossing. Deze oplossing vereist het veranderen van de manier waarop we ons tot de wereld verhouden.

De wereld moet begrijpen, dat de nieuwe houding ten opzichte van het leven niet gaat over constante en doelloze groei. In plaats daarvan moet de industrie ons alleen voorzien van basisbehoeften, in plaats van het doelloos hamsteren te bevorderen. Dit zou ook mensen vrij maken om te kunnen worden opgeleid voor het volgende niveau van de beschaving: ons met elkaar verenigen, boven het individuele ego van ieder mens uit, tot één geheel.

De natuur dwingt ons hiertoe en deze druk zal zich alleen maar verder opbouwen. In het verleden hebben we ons altijd ontwikkeld onder dwang, omdat het ego zich in ons ontwikkelde. We voelden deze ontwikkeling echter als wenselijk, omdat we van nature egoïstisch zijn. Nu dwingt de natuur ons echter om te stijgen naar het volgende niveau van onze ontwikkeling, dat betekent: afwijzing van het ego. Daarom laat de natuur ons geleidelijk aan zien, dat ons ego het kwaad is.

De keuze is aan ons. We kunnen ons ontwikkelen naar de afwijzing van het ego en bouwen aan onze onderlinge verbinding onder de dwang van de klappen, zoals de huidige crisis, oorlogen, epidemieën en natuurrampen. Of we kunnen tot het besef komen, dat het beter is om boven ons ego uit te stijgen ten gunste van eenheid en een integrale maatschappij, voordat het ego zich volledig openbaart als het kwaad. Daartoe moeten we een systeem ontwikkelen voor integraal onderwijs en opvoeding voor de hele mensheid. De taak is verre van eenvoudig, maar het is de enige manier om verder leed en rampen te voorkomen.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed