Als Je Alleen Maar Luistert

Dr. Michael LaitmanVraag: Hoe kan ik al mijn kracht concentreren en voorkomen, dat ik mijn kracht verspil aan dingen die niet ter zake doen? Alles wat verstoort, komt van de Schepper, hoe kunnen we er tegen vechten?

Antwoord: Natuurlijk, alles wat verstoort komt van de Schepper, zodat we onszelf beter gaan begrijpen en op een meer efficiënte manier verder komen. We noemen het alleen verstoringen. We begrijpen niet, dat het eigenlijk raad is die ons helpt om op een correcte manier vooruit te komen. Als we zorgvuldiger zouden luisteren naar wat we ‘de Stem van de Schepper’ noemen, zouden we sneller bij het Doel komen.

Het probleem is, dat we Hem niet horen en dat we niet merken dat Hij voortdurend tot ons spreekt. Het systeem van krachten waarin we ons bevinden, het krachtenveld, het alomvattende geven, de Kracht die ons heeft geschapen, blijft ons voortdurend beïnvloeden. Dit gebeurt echter tot aan een zekere grens, zodat ik in ieder geval een beetje naar Hem zal luisteren, zodat ik Hem zal opmerken. Dan zal ik begrijpen wat Hij zegt.

Zo zijn we gebouwd. De Schepper staat aan de rand van onze gevoelens, van onze waarneming. Hij vraagt van ons dat we alleen onze gevoeligheid wat vergroten, zodat we Hem beginnen te voelen.

Deze gevoeligheid is toegenomen als ik begrijp dat er ‘geen ander is dan Hij’. Alles wat Hij wil zeggen is voor mijn bestwil en Hij is goed en helpend, elk moment, of het nu goed of slecht is. Als ik me daarvan bewust zou zijn, zou ik zowel het kwaad als het goed zegenen. Er is namelijk geen kwaad.

Als ik het zo zou voelen, als ik dat zou kunnen begrijpen, zou ik voortdurend letten op wat Hij mij probeert te zeggen via mijn huidige situatie. Er is een groep om mij heen, een familie, de hele wereld, er zijn interne en externe problemen en zorgen, goed en slecht, maar wat wil Hij mij met dit alles zeggen? Hoe kan ik mijzelf balanceren in de gecompliceerde situatie, waarin ik me bevind?

Kabbalisten vertellen je wat je moet doen: Hoe je jezelf moet richten om te proberen om de Schepper te voelen en jezelf zo op de juiste manier af te stemmen. Dit betekent dat je het Corrigerende Licht ontdekt en dat je, afhankelijk van het niveau van je gevoelens en je begripsvermogen, jouw innerlijke eigenschappen, gevoelens en verlangens begint te ordenen.

From the 1st part of the Daily Kabbalah Lesson 11/25/2011, Writings of Rabash

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed