Wat Moeten We Doen Met De Werklozen?

Dr. Michael LaitmanOnderlinge verbinding tussen mensen is allereerst gebaseerd op het bereiken van gemeenschappelijke homeostase, evenwicht. Wat voor evenwicht? Ieder van ons gaat niet meer verbruiken dan nodig is. Dan zal de helft van de tijd, die je nu aan werk besteedt, vrij zijn. Je doet alleen werk dat voor mensen nodig is.

Als je bijvoorbeeld koelkasten of wasmachines produceert, is dit iets wat nodig, goed en normaal is. Als we morgen een ander systeem uitvinden, dat minder energie verbruikt, zullen we het oude model koelkast vervangen door een nieuwe. Met andere woorden, alles moet gericht zijn op besparing van energie en materiaal.

Dit alles kan alleen worden berekend op basis van evenwicht. We verwijderen alles uit ons leven wat evenwicht verstoort en overbodig is. Op deze manier zal 50 – 60% van de mensen werkloos worden, en dat is geweldig! Uiteindelijk doen ze niets nuttigs en ze komen de rest van de mensen ten goede door niet te werken.

Hoe zullen ze dan voor zichzelf kunnen zorgen? Net zoals ieder ander. We zullen alleen die dingen kopen die nodig zijn. Nu kopen we twintig keer meer dan we nodig hebben. Tegelijkertijd verhongert de helft van de mensheid. Op deze manier komen we aan het juiste bedrag dat iedereen nodig heeft om er zeker van te zijn, dat niemand honger heeft.

Je zegt dat het niet mogelijk is? Wel, het is zeker mogelijk! Wat heeft iedereen dan? Er zal een halve werkdag vrij komen. Hoe moeten we die tijd dan besteden? Zullen we elkaar uiteindelijk ombrengen? Nee, zeker niet. We zullen iets heel eenvoudigs gaan doen: we zullen een manier bestuderen om evenwicht te creëren tussen ons en de Natuur. Hier zullen de methoden van massa-educatie van pas komen.

From the Talk on Mutual Guarantee 9/25/2011

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht:

Volgend bericht: