Vragen Over Vrouwen En Studie

Dr. Michael LaitmanVraag: Als je aan mensen vraagt wat de ziel is, zal de meerderheid zeggen, dat het iets is als een wolk of een soort energie, karakteristiek voor die mens (zoals hij of zij reageert op wat er in de omgeving gebeurt). Tijdens mijn studie heb ik begrepen, dat de ziel de kwaliteit is van een eigenschap, die we niet kennen en die we alleen ontdekken als we ons met elkaar verbinden.

Maar een vrouw kan zich niet verbinden. Betekent dat, dat ze geen ziel heeft? Een vrouw trekt het Licht niet naar zich toe en daarom hoeft ze De Studie over de Tien Sefirot of De Zohar niet te bestuderen. Vroeger waren er ook vrouwelijke profeten. Wat is het verschil tussen hen en zij die de toekomst voorspellen?

Antwoord: Door deel te zijn ontvangt de vrouw alles via de man, zelfs als ze geen Kabbalah studeert, hoewel dit tegenwoordig voor niemand verboden is.

Vraag: Wat kan ik doen om snel het volgende, ontbrekende deel in mezelf te ontdekken, als ik me goed voel en mijn leven gemakkelijk verloopt? Vanmorgen voelde ik de behoefte om mij te verbinden met de anderen en samen te studeren, maar de les begint pas vannacht! Ik heb het gevoel dat ik mijn tijd verknoei. Wat moet ik doen?

Antwoord: Lees Shamati, Psalmen en artikelen uit onze Bronnen.

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: