Voor Het Eerst Perfectie Benaderen

Dr. Michael LaitmanVraag: We kunnen de groep vergelijken met een auto, die het alleen doet als alle onderdelen in orde zijn. Als er één onderdeel kapot gaat, rijdt de auto niet meer. Enerzijds is dit heel spannend, anderzijds is het een beetje beangstigend. Zou het zo kunnen zijn, dat niets meer werkt als iemand tijdens de Conventie de goede intentie kwijtraakt?

Antwoord: Nee. De afstand tot perfectie bestaat uit 125 niveaus. Het ideale systeem is nog ver van ons verwijderd, in de tussentijd wordt van ons gevraagd om het meest onvolmaakte, spirituele werk te doen, op het eerste niveau onderaan. Hier hoef je je geen zorgen te maken over de opperste perfectie van iedereen. Het is voldoende als we het een beetje proberen – dan zullen we ons eerste speelgoedautootje krijgen. Het is zeker geen Porsche, maar een namaakding zonder motor, toch is het al een autootje.

Op het eerste niveau wordt alleen de allereerste, ‘gewichtsloze’ perfectie van ons gevraagd, de zwakste verbinding waaraan nog veel ontbreekt. Als we, in het algemeen gesproken, naar de Conventie komen met het juiste verlangen, zal het voldoende zijn als we het 1/125ste niveau van perfectie bereiken. Wij hebben de kracht om dat te bereiken.

From the 4th part of the Daily Kabbalah Lesson 11/6/2011, “Matan Torah (The Giving of the Torah)”

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed