Stress Is Net Zo Besmettelijk Als Een Verkoudheid

Dr. Michael LaitmanIn het Nieuws (uit De Daily Mail): Professor Elaine Hatfield, psycholoog aan de Universiteit van Hawaï, heeft ontdekt dat stress net zo besmettelijk kan zijn als een verkoudheid en dat ‘passieve’ stress of stress ‘uit de tweede hand’ en angst zich snel kunnen verspreiden op de werkplek.

“Mensen schijnen in staat te zijn om verbazingwekkend snel gezichtsuitdrukkingen, de stem en lichaamstaal van anderen over te nemen,” zei Hatfield.

“Ten gevolge daarvan zijn ze in staat om zichzelf in verrassende mate te verplaatsen in het emotionele leven van anderen.”

“Mannen en steviger typen kunnen beter bestand zijn tegen stress op de werkplek, vooral vrouwen lijden eronder.”

“Vrouwen lopen een groter risico, omdat zij meer de neiging hebben om zich af te stemmen op de gevoelens van anderen”, voegde Professor Hatfield toe.

“Nu stress op de werkplek een groter issue is dan ooit – het Britse Chartered Institute of Personnel and Development noemde het onlangs ‘de Zwarte Dood van de 21e eeuw – bestaat er een heel groot risico op stress ‘uit de tweede hand’ of ‘passieve’ stress als een potentieel gevaar voor Britse werknemers.”

Mijn Commentaar: Omdat het integrale bestaan en onze wederzijdse afhankelijkheid zichtbaarder wordt in onze wereld, zal de invloed die wij op elkaar uitoefenen steeds duidelijker worden, ook op het gebied van onze gemeenschappelijke stemming, onze gezondheid, ons geluk, enzovoort.

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed