Nieuwe Aarde Bewerken

Dr. Michael LaitmanVraag: Gisteren hielden we een ronde tafel gesprek in Afula, dat werd bijgewoond door de burgemeester, het hoofd van de regionale raad en de toonaangevende specialisten in het onderwijs. De discussie ging over het onderwijssysteem in de 21e eeuw. Onze boodschap was, dat kinderen moeten worden voorbereid voor het leven in de nieuwe, sterk onderling verbonden wereld. De deelnemers aan de discussie hadden geen bezwaren, maar we kregen de indruk, dat wij probeerden te zaaien op onvruchtbare grond. Zullen mensen in staat zijn om de uitdagingen, waar de mensheid voor staat, te begrijpen voordat het te laat is?

Antwoord: Als ze niet willen, zullen ze door lijden gedwongen worden. Een levend voorbeeld hiervan is Europa, dat diep in de schulden zit. De regeringsleiders weten niet wat ze moeten doen, maar ze voelen en begrijpen, dat een breuk een heel ernstige ramp betekent. Anderzijds weten ze niet hoe ze zich met elkaar moeten verenigen. Zelfs tranches van miljarden hulp geven hen geen garantie voor een mooie toekomst.

Het zou praktisch zijn om één keer te betalen en dan van het probleem af te zijn. Dit doet zich wel eens voor in het leven: je doet een concessie en je bevrijdt je geweten van een grote last. In dit geval werkt echter niets. Het probleem van Europa is gebrek aan communicatie.

Veel mensen zeggen nu al, dat het nodig is om één enkele regering te vormen of, op zijn minst, één financieel agentschap.

Maar hoe? In dat geval zou het noodzakelijk zijn om niet alleen de nationale grenzen op te heffen, maar eveneens alle andere grenzen, om alle verschillen teniet te doen. Een gemeenschappelijk financieel systeem betekent: gemeenschappelijke sociale zekerheid, pensioenen voor iedereen, gemeenschappelijke beleggingsfondsen en voorwaarden..… Anders gezegd: het vereist dezelfde houding ten opzichte van iedereen en dat betekent, dat er één Europese natie zal zijn en één grens om heel Europa heen, waarbinnen iedereen gelijk is.

In eerste instantie is dit concept beangstigend, omdat iets dergelijks nooit eerder in de geschiedenis heeft plaats gevonden. Mensen begrijpen nog niet, dat de oplossing alleen kan worden gevonden in eenheid. Een mens wordt gedreven door wat hij persoonlijk mist en eenwording staat niet op die lijst. Alleen grote problemen kunnen mensen daartoe brengen. Het is mogelijk om vooruit te komen door tegenslagen, namelijk door lijden of door gezond verstand, hetzij door een stok die je van achteren treft of door een lekkere wortel die je naar voren lokt. Dus, kies een van de twee.

Nu worden we voortgedreven door de stok, wat bijzonder hard is voor de Europeanen. Maar al snel zullen de Amerikanen ook de klappen ervan voelen.

Het enige wat we kunnen doen is uitleggen wat er met de wereld gebeurt, de feiten benoemen. Een ervaren expert ziet en begrijpt de problemen. Op dezelfde manier, moet iedereen met eigen ogen zien wat nog niet opgemerkt wordt. Met behulp van video’s, films, songs en andere media is het noodzakelijk om mensen te informeren over wat er nu gaande is in de wereld. Zelfs als dit ver van iemand af staat, moet hij hier op zijn minst iets over te weten komen.

Zo zullen we de situatie verbeteren en ieder mens zal in zekere zin een specialist worden, zodat hij op zijn hoede is voor achteloos handelen en bereid zal zijn om samen te werken. Op deze manier zullen we ook de autoriteiten geleidelijk aan bewust maken van de noodzaak om te zorgen voor een omgeving, die mensen voorziet van scholing.

From the 5th part of the Daily Kabbalah Lesson 10/18/11, “Peace in the World”

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: