Niemand Anders Dan Wij

Dr. Michael LaitmanBaal HaSulam, ‘Arvut (Wederzijdse verantwoordelijkheid)’ (een verkorte versie): Rabbi Elazar zei, dat wederzijdse verantwoordelijkheid de gehele wereld omvat, maar eerst begint uitsluitend Israel (zij die ernaar verlangen) aan de correctie van de wereld … (terwijl anderen, vanwege een groot ego) hun eigenliefde niet willen opgeven.

Zij, die het eerst gecorrigeerd willen worden zijn degenen die, naast egoïsme en de gewone problemen van deze wereld, ook een speciale opdracht hebben, een vonk die hen uitnodigt om vooruit te gaan. Zij gaan de richting die rechtstreeks naar de Schepper (Yashar-El) leidt en heten daarom ‘Israel’.

De 99% van de mensheid ontwikkelt zich slechts onder de druk van het lijden en wordt zo vooruit geduwd. Deze cirkel heet: ‘de naties van de wereld’. Er is ook een cirkel, daarbinnen, van mensen die naast lijden ook het verlangen hebben om vooruit te komen. Deze mensen heten: ‘Israel’. Natuurlijk bereiken degenen die zowel de druk van achteren voelen als de aantrekkingskracht naar voren toe, eerder de realisatie van wederzijdse verantwoordelijkheid. Tenslotte moet echter de gehele wereld in de structuur van wederzijdse verantwoordelijk komen.

De ‘naties van de wereld’ hebben ook delen, die zich willen verbinden met ‘Israel’, als ze plotseling een spirituele roep ontdekken, het punt in het hart. Maar anderen zullen er niet binnengaan. Op welke manier dan ook, de kerngroep moet zichzelf corrigeren, een thuis worden voor hen, die zich met hen verbonden voelen en dit van buitenaf steunen.

De conclusie is eenvoudig: het is onze plicht om correctie te bereiken. Aan ons wordt alles toevertrouwd: onszelf en de wereld corrigeren. Hiermee is alles gezegd.

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed