Israel’s Opdracht

Dr. Michael LaitmanEr zijn vier stadia in de opdracht van de natie Israel. Eerst rijzen we zelf naar het niveau van het einde van de correctie. Daarom kwamen we uit de staat van Babylon en vielen we vervolgens in de staat van Egypte, 400 jaar later ontvingen we de methode van correctie toen we aan de ‘voet van de Berg Sinai’ stonden. Daarna rezen we naar het niveau van de Eerste Tempel, dit is het bijzondere einde van de correctie voor deze groep.

Dit is echter niet het einde van de ontwikkeling van de wereld, daarom kwamen we in ballingschap en rezen we toen naar het niveau van de Tweede Tempel en tenslotte kwamen we in de laatste ballingschap op het niveau van de naties van de wereld. Dit alles samen, als we de tussenliggende fasen meetellen, was onze vierde ballingschap.

Alle fasen van dit pad bleven in onze Reshimot aanwezig, daarom moeten we nu tenslotte onszelf corrigeren. Daarbij zullen we naar een niveau opstijgen, dat zelfs hoger is dan het eerder was, omdat we vermengd zijn met de naties van de wereld die zich bij ons zullen voegen in het proces van deze laatste opgang. Zo rijzen we op naar het niveau van de correctie van Israel en het niveau van de algehele correctie.

From the 4th part of the Daily Kabbalah Lesson 11/17/11, “The Arvut (Mutual Guarantee)”

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: