Het Ongelooflijke Meesterschap Van Het Bestuurlijk Systeem

Dr. Michael LaitmanDoordat we gebroken werden, werden er zoveel voorbereidingen getroffen en zoveel mogelijkheden geopend die aan ons ten goede komen, dat er niets ontbreekt aan deze Goddelijke Handeling. Deze uitvinding is zo ingenieus, dat we niet in staat zijn om het ook maar enigszins op waarde te schatten.

Dit komt vooral tot uitdrukking in de fysieke omhullingen, waarin wij op een egoïstische manier kunnen leven op weg naar liefdevol geven. Het is volslagen onmogelijk om ons maar enigszins voor te stellen hoe zo’n wonder mogelijk is! Ik sta aan de minkant, in het kwaad, in haat naar mijn naaste en de Schepper, volkomen tegengesteld aan Hem, en tegelijkertijd gebruik ik hen om van hen te profiteren (zo lijkt het in ieder geval voor mij). Als ik hen voor mijn eigen belang gebruik, zoals het mij toeschijnt, kom ik verder in de tegengestelde richting, namelijk in de richting van liefdevol geven aan hen.

Hieruit blijkt, dat door het breken twee afzonderlijke wetten in de schepping zichtbaar worden, die zo met elkaar verbonden zijn, dat wij er gebruik van kunnen maken, terwijl we ons in egoïsme bevinden.

Na het breken worden alle handelingen aan ons verricht vanuit de wereld Atzilut. Daarom is er in die wereld zo’n ingewikkeld, complex en volmaakt mechanisme. Het werkt aan ons vanuit de hogere dimensie, vanuit de wereld van liefdevol geven. Het moet zich met ons, egoïsten, verbinden.

Hoewel wij tegengestelde verlangens hebben, is het systeem van de wereld Atzilut van nature zo gebouwd, dat het ons correct behandelt. Zelfs als we op een egoïstische manier vragen, voor onszelf. Dankzij het feit, dat onze uiterlijke handelingen lijken op geven, omdat we proberen ons met elkaar te verenigen tot een groep en we werken voor disseminatie, is dit genoeg voor het Omringende Licht om over ons te schijnen.

Het Licht kan nooit innerlijk Licht worden en deze egoïstische vaten binnengaan, maar het schijnt van verre voor ons, zelfs in de verlangens die eraan tegengesteld zijn en ongeschikt. Wij hebben absoluut tegengestelde intenties, toch schijnt Het voor ons.

Dit is een heel complex mechanisme.

From the 3rd part of the Daily Kabbalah Lesson 10/31/11, Talmud Eser Sefirot

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: