Het Licht Naderen

Dr. Michael LaitmanTijdens het lezen van Het Boek de Zohar moet ieder van ons vragen om wat voor hem het meest belangrijk lijkt. Het is belangrijk te begrijpen, dat door het lezen van elk Kabbalistisch boek – en in het bijzonder de Zohar – we het Corrigerende Licht doen ontwaken. Dit Licht werkt op ons voor zover we eraan gelijk zijn.

Stel je voor, dat ik de wind naar mij toe voel waaien. Als ik er recht op af ga, in precies dezelfde richting als waar de wind vandaan komt, is de invloed ervan op mij het grootst. Maar als ik er naartoe ga via een hoek, verminder ik, afhankelijk van die hoek, de invloed van de wind op mij. Als ik me in een hoek van 90 graden ten opzichte van de wind bevind, heb ik het gevoel, dat ik omver geworpen word. Als ik mij verzet, namelijk de wind mijn rug toekeer met een hoek van 180 graden, word ik in de tegengestelde richting beïnvloed.

Alles hangt af van mijn houding naar het Licht. Als ik mij ermee verbind is de Torah voor mij het levenselixer, maar als ik mij ertegen verzet, wordt de Torah een drank die de dood veroorzaakt. Het Licht zelf werkt onophoudelijk.

Kabbalisten waarschuwen ons om de Kabbalistische boeken niet zonder de juiste intentie te openen. Dit was verboden in Kabbalah en Kabbalisten maakten de mensen bang, juist omdat ze geen enkel kwaad aan hen wilden toebrengen.

Maar nu zijn we al in een staat, waarin het iedereen toegestaan is om de wijsheid van Kabbalah te bestuderen, omdat we allemaal meer en meer met elkaar verbonden raken en er hierbij andere wetten van kracht zijn. Als we de spirituele wereld willen onthullen, moeten we ons volledig in de richting van het Licht plaatsen. Zal het het Licht zijn dat Corrigeert of het tegenovergestelde? Ieder mens moet dat zelf beslissen.

From the 2nd part of the Daily Kabbalah Lesson 10/10/2011, The Zohar

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed