Europese Beleidsmakers, Verander De Economie!

Dr. Michael LaitmanOpinie: (Vladimir Potanin, de eigenaar van een 30-procent belang in Norilsk Nickel, ’s werelds grootste nikkel- en palladium producent): “Europese leiders die worstelen met de eurozone schuldencrisis, hebben een onoplosbaar probleem dat zal leiden tot economische achteruitgang en verlies van productiekracht ten opzichte van de concurrenten ….”

“Als ik politicus in Europa was, zou ik zelfmoord plegen …. Er is werkelijk een enorm groot verschil tussen de belangen van de verschillende landen, ik begrijp gewoon niet hoe je de belangen van Duitsland en Griekenland met elkaar in overeenstemming kunt brengen.”

“Maar hij zei, dat de Europese Unie te snel gegroeid is en geen mechanisme had om de belangen van de verschillende leden van de eurozone met elkaar in evenwicht te brengen.”

“De eurozone heeft twee zeer slechte opties,” zei hij op de Russische Topbijeenkomst voor Investeerders, gehouden in het kantoor van Reuters in Moskou.

“Ofwel een land uitsluiten uit deze zone, wat politiek gezien verschrikkelijk zou zijn, voor zover ik heb begrepen, of blijven waar ze zijn en in de uitgaven snijden. Maar niet iedereen is bereid om in de uitgaven te snijden.”

“Potanin zei, dat de wereldwijde verschuiving van productie naar opkomende markten, de rijkdom van vele Europese landen – die hebben geprobeerd om kunstmatig de hoge levensstandaard in stand te houden door leningen aan te gaan – heeft ondermijnd.”

“In het bedrijfsleven is het veel duidelijker: Je hebt een afdeling, die niets presteert, je geeft het management van die afdeling de tijd om dit te veranderen,” zei hij.

“Maar wat gebeurt er als een afdeling er niet aan begint om iets te presteren? Je sluit die afdeling. Maar je kunt niet zomaar een land als Griekenland sluiten.”

Mijn Commentaar: De crisis zal iedereen opslokken! Zorg ervoor dat je klaar bent voor de situatie, dat je industriële capaciteit alleen nodig zal zijn om een redelijke levensstandaard te handhaven. Vergeet productiegroei! Zakenmagnaten doen niets anders dan met productiecijfers spelen om er zo zelf het beste uitkomen.

De economie van de toekomst is uitsluitend gericht op het verstrekken van redelijke menselijke behoeften en de crisis zal de autoriteiten en managers van industrie en handel – door bewustzijn of lijden – tot het begrip van deze voorwaarde van de Natuur brengen en tot de noodzaak om alleen voor dit doel te werken.

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: