Een Globale ‘Portemonnee’

Dr. Michael LaitmanDe Europese landen namen aan, dat zij door het creëren van een gemeenschappelijke munt en door zich te verenigen tegen Amerika en Rusland, de derde wereldmacht zouden worden. Maar het bleek dat samenwerking ook inhoudt: vertrouwen, gemeenschapsgevoel, onderlinge samenwerking, gemeenschappelijke financiën en het opheffen van grenzen, dat wil zeggen: culturen. Met andere woorden: alles is gemeenschappelijk.

Grenzen kunnen nog steeds tussen landen worden verwijderd, maar de ‘portemonnees’ kunnen niet samengevoegd worden. Ten slotte is dit het belangrijkste! Het geeft onze gevoelens en verhoudingen weer. Wanneer zeggen we dat mensen samenleven? Als ze een ‘gemeenschappelijke pot’ hebben. Zo was het in de oudheid en zo is het nog steeds.

Als een man en een vrouw afzonderlijke bankrekeningen hebben en ze naar een restaurant gaan en ieder voor zichzelf betaalt, ben je dan echt samen? Maar tegenwoordig wordt dit als normaal beschouwd: jij betaalt dit, ik betaal dat, en zo leven we.

Het proces van evolutie heeft ons geleid naar een punt, waarop wij ons over de hele wereld met elkaar verbonden gaan voelen en niet alleen in Europa. Mensen ervaren het echter verschillend op verschillende plaatsen. De gesteldheid in de wereld moet zo worden, dat mensen elkaar goed behandelen. Daar ligt het probleem!

We zijn niet in staat om met elkaar tot een bepaalde diplomatieke overeenkomst te komen. Europa is hier een goed voorbeeld van. Men kan het gewoon niet! Het is noodzakelijk om de egoïstische verbindingen teniet te doen en altruïstische verbindingen te bouwen, dat wil zeggen, gemeenschappelijke verbindingen in plaats van egoïstische. Er moet gemeenschapsgevoel komen!. En dit gemeenschapsgevoel moet al onze verschillen overstijgen. Dan gaat het niet over tegenstrijdigheden. Tegenstrijdigheden moeten teniet gedaan worden, maar de verschillen moeten blijven. Daar bovenuit moeten we een collectief scheppen, waarvan de naam zal zijn, ‘gemeenschappelijke natie’: Europeanen. Daar gaat het om. Om niets anders.

Waarom zouden Spanjaarden, Italianen, Grieken, Fransen, Duitsers en anderen het gevoel moeten hebben, dat ze afzonderlijke naties zijn? Omdat ze verschillende talen spreken? Hun talen zullen geleidelijk aan worden vervangen door één taal of een combinatie van talen, bijvoorbeeld door Esperanto. Het maakt niet uit. De Natuur verplicht ons ertoe om het te doen, we zullen anders niet in staat zijn om dingen voor elkaar te krijgen.

From the Talk on Mutual Guarantee 9/25/2011

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: