De Gemeenschappelijke ‘Kudde’ Van De Mensheid

Dr. Michael LaitmanWe zijn allemaal heel verschillend, we hebben verschillende niveaus van verlangen en ieder heeft zijn eigen individualiteit, een unieke rol, ook al lijkt deze beperkt. We hoeven niet uit te blinken of te streven naar iets verhevens. Niemand is beter of slechter dan anderen.

Als we een onderlinge, integrale verbinding zullen bereiken, zal ieder van ons volledige kennis over het universum ontvangen en er een compleet inzicht in hebben. Ieder van ons zal ‘een vrije vogel’ worden, verbonden met anderen. Niemand zal over ons heersen, behalve het gemeenschappelijke verlangen, het doel, het plan.

Met andere woorden: we worden verbonden met anderen en tegelijkertijd behouden we onze volledige vrijheid. We voelen een gemeenschappelijke gedachte, zoals een vogel te midden van een zwerm vogels. Een vogel voelt zichzelf of anderen niet. Hij voelt alleen de gemeenschappelijke gedachte: welke richting hij op moet gaan, hoe hij moet vliegen en wat hij vervolgens moet doen. Een onderdeel van dit geheel te zijn wordt zijn persoonlijke kwaliteit.

Door een onderdeel van een compleet systeem te zijn, nemen we samen met anderen beslissingen, dan voeren we onze beslissingen uit en we bereiken resultaten. De volgende beslissing vindt gelijktijdig in iedereen plaats, samen met de uitvoering en het resultaat.

Met andere woorden: we worden één gemeenschappelijk lichaam. Een ieder leidt tegelijkertijd de anderen en zichzelf. Anders gezegd: we bereiken het niveau van de hogere Kracht waardoor de mensheid wordt bestuurd en we maken deel uit van deze mensheid.

From a TV Program “The Integral World” 10/16/2011

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: