De Conventie Is Een Doorbraak

Dr. Michael LaitmanVraag: Een paar dagen geleden hadden we een prachtige actie voor disseminatie (verspreiding) door kranten  uit te delen. Mensen begonnen ze onmiddellijk met veel belangstelling te lezen. We waren daar bijzonder blij mee. Hoe kunnen we die blijheid behouden en naar de Conventie in december brengen?

Antwoord: We leven in een grote wereld die snel op weg is naar een nieuwe staat van zijn. Mensen beginnen te begrijpen, dat er iets is mis gegaan, hoewel ze niet precies weten waar het over gaat. Iedereen roept om het hardst over zijn eigen zorgen, en dat is de natuurlijke gang van zaken. Zo zitten we in elkaar. Vanaf dat we heel klein zijn hebben we zelfs geen idee waarom we eigenlijk huilen. Mensen schreeuwen om gelijkheid en sociale rechtvaardigheid, het enige probleem is, dat iedereen zijn eigen idee van rechtvaardigheid heeft.

De druk zal echter toenemen en zich uitbreiden. We zullen zien hoe de verhoudingen tussen volkeren en beschavingen olie op het vuur gooien en het nog heftiger zal worden.

Voor ons is dit is een heel duidelijk teken, dat we moeten handelen. Op den duur zal men niet alleen nieuw materiaal van ons verwachten. Men zal voelen dat hier Licht stroomt, dat hierin het leven vertoeft. Men voelt zich nu geïnspireerd door de levendige, warme, wijze woorden die helpen om te ontdekken wat er gebeurt en waardoor men, op zijn minst, een flauw vermoeden krijgt van wat men wil en waar men om schreeuwt. Door erover te lezen zet men de dingen innerlijk op een rij. Iemand voelde zich slecht en nu begrijpt hij precies wat het probleem is, waarnaar hij zou moeten streven en waarop hij zou moeten letten.

In wezen zijn we bezig mensen van binnenuit te ‘formatteren’, te bouwen. Maar dit is slechts het begin. In het verleden werd ook jij naar Kabbalah gebracht door een bepaald, onverklaarbaar verlangen. Maar dan komt er een periode waarin het Licht moet verschijnen. Dat brengt de veranderingen. We kunnen dit niet te lang uitstellen, omdat anders het Licht in de tegengestelde vorm zal worden onthuld, in de vorm van rampen, epidemieën en andere catastrofen, op wereldwijde schaal. Lang geleden, schreven de profeten over het gevaar van dit pad.

Daarom moeten we zorg dragen voor het Licht dat Corrigeert. Dit Licht komt alleen voort uit de eenheid, die in onze wereld niet bestaat. Tenslotte zijn wij niet meer dan dieren, maar als we de punten in ons hart verenigen, niet onze lichamen, maar juist deze deeltjes van de Schepper, onze spirituele aspiraties, als we proberen om ze te tot één geheel samen te voegen, trekken we het Corrigerende Licht aan. Het bevindt zich in deze eenheid, is daarin verborgen.

Zodra dit Licht verschijnt, zal het ons verenigen. Dan zal onze disseminatie naar een nieuw niveau verschuiven. Niet langer via kranten en websites, maar door mensen van binnenuit. Zonder te begrijpen waarom, zal men vragen gaan stellen over zorg voor elkaar – voor elkaar garant staan – en Kabbalah en men zal naar ons op zoek gaan onder de leidende invloed van het Licht. Jij kwam, als het ware per ongeluk in de groep, en ook zij zullen zich omwenden, niet precies in onze richting, maar wel in de goede richting.

De wereld beweegt zich steeds sneller vooruit. We hebben te maken met een enorme massa mensen. Aan de ene kant voelen ze zich steeds slechter en aan de andere kant, begint een goede oplossing voor hen vorm te krijgen. Daarom zal de komende Conventie onze punten in het hart moeten verenigen en het Licht onthullen, dat uit ons zal stromen als een bron van levend water en de gehele wereld zal vervullen. Juist dit moeten we gaan bereiken.

We moeten ons op een zodanige wijze voorbereiden, dat de Conventie een lichtflits zal worden, een doorbraak van de spirituele Kracht, die de wereld in één klap zal richten naar Goedheid. Dan zullen we onmiddellijk voelen hoe de wereld gaat veranderen, tijdens de dagen van de conventie en daarna.

From the 4th part of the Daily Kabbalah Lesson 10/31/11, “The Love for the Creator and Love for the Created Beings”

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: