Wie Heeft Gezegd Dat We Ons Moeten Verenigen?

Dr. Michael LaitmanVraag: Waarom moet de kennis over eenheid naar de wereld toekomen vanuit een organisatie, die door de wereld niet begrepen wordt en bovendien in Israel gevestigd is?

Antwoord: Deze kennis komt van mensen, die een dringende, innerlijke behoefte voelen om de bedoeling van hun leven te ontdekken. Dit verlangen maakt het hen mogelijk om het programma en het doel van de schepping te onthullen en het vervolgens te realiseren. Deze mensen worden ‘Israel’ (‘rechtstreeks naar de Schepper’) genoemd. Deze naam bestaat al vijfduizend jaar en ging aan de geboorte van de staat Israel vooraf.

Deze mensen verspreiden het woord eenheid over de wereld. Zo is het.

De wereld moet nu gaan begrijpen, dat Antisemitisme afkomstig is van het feit, dat het volk Israel de kracht om de hele wereld met elkaar te verbinden in zich draagt. Mensen willen niet verbinden en juist daarom haten ze het land en het volk Israel. Deze haat zal nu duidelijk worden.

Zelfs zij die Kabbalah studeren vinden het nog moeilijk om de woorden van de Kabbalisten te accepteren en op zichzelf te betrekken. Steeds weer vergeten we wat we horen. Hiermee moeten we rekening houden als we Kabbalah verspreiden.

Onze manier van presenteren moet deskundig zijn, zacht en begrijpelijk. We moeten mensen niet confronteren met vragen, die we zelf nog niet kunnen beantwoorden.

“De wereld moet zich verenigen. Dit komt niet van ons. Dit is iets wat leidinggevende experts en wetenschappers vandaag de dag ontdekken.” Wij zijn voor hen een soort adverterend agentschap en we praten over dat wat zichtbaarder begint te worden. We citeren specialisten, bekende mensen, politici, journalisten, gasten op radio en televisie. We doen ons werk als hun vertegenwoordigers, zonder dat we de innerlijke inhoud ervan meteen duidelijk maken.

Het belangrijkste is, dat mensen gaan veranderen en later zullen zij, als dat voor hen nodig is, hun weg naar ons vinden.

From the 5th part of the Daily Kabbalah Lesson 10/12/2011, “Peace in the World”

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed