Korte Gedachten Over Shamati: ‘Er Is Geen Ander Dan Hij’

Dr. Michael LaitmanWe moeten altijd één ding beseffen: Er is één oorzaak, één kracht die ons beïnvloedt en ons regeert. Deze kracht heeft geen begin en geen einde en er is een proces waardoor hij ons verder brengt. Niemand kan hem beïnvloeden, niemand kan hem in verwarring brengen of veranderen. Deze kracht is absoluut.

We kunnen alleen onszelf veranderen om zo zijn invloed waar te nemen op een betere, aangenamere manier, die ook dichter bij deze kracht staat. In de mate waarin wij ons ermee identificeren en er gelijk aan worden, zullen we ermee in overeenstemming begrijpen, voelen en handelen, in harmonie en gelijkheid van vorm, wat wij ‘hechting’ noemen.

In dat geval zijn wij ertoe bereid om alles te accepteren, waaraan hij ons blootstelt en het te begroeten met het juiste gevoel, in volledig partnerschap en is ons handelen in harmonie met deze kracht. Er is maar één bestuur. Er is niets anders dat onze oorsprong zou kunnen zijn.

From the 6th lesson at the Toronto Convention 9/18/11

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed