Korte Gedachten Over Shamati: ‘Shechina In Ballingschap’

Dr. Michael LaitmanOnze collectieve situatie, waarin we allemaal met elkaar verbonden zijn, wordt Malchut de Ein Sof (Malchut van Oneindigheid) genoemd, Shechina. Shechina is een ‘plaats’ waar het hogere Licht wordt onthuld. Het heet Shochen volgens Zijn daden: Hij woont daar en leeft in haar.

We zijn verlangens, die met elkaar verbonden zijn door de gemeenschappelijke eigenschap van liefde geven. Afhankelijk van deze eigenschap ontdekken we het hogere Licht dat ons vervult.

Voordat we ons met elkaar verbonden voelen en leven in de staat van de volmaakte en gecorrigeerde Shechina, van een gecorrigeerd netwerk van verbinding tussen ons, leven we echter meer in de verborgenheid van de Shechina dan in haar openbaring. Wij leven in haar ballingschap. Deze kli (vat) is niet onthuld en daarom heet het: Shechina in ballingschap, in ballingschap betekent: verborgen voor ons.

From the 6th lesson at the Toronto Convention 9/18/11

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed