Showbusiness Met De Juiste Intentie

Gisterenavond* opende Jacob Seligmann, een student van Bnei Baruch in NY de New York Musical Theater Festival met zijn nieuwe show The Big Bank. Het kon niet actueler. Het gaat over een bank die mensen afperst en daar buitengewoon van geniet.

“Het publiek lachte en schreeuwde, toen de baas van de grote bank er zo’n plezier aan beleefde om eigendommen weer in bezit te nemen, executieverkopen te houden en zo te profiteren van andermans falen. Aan het einde van de show is er bevrijding: de baas van de grote bank maakt een ‘spiritueel ontwaken’ mee en realiseert zich, dat het leven een lening is. ‘Het hele leven is als een grote bank, de deur staat open: neem wat je wilt, en alles wordt geregistreerd’. (Baal HaSulam, ‘Vrede in de Wereld’). ”

Er zal een artikel over Jacob’s reis en show verschijnen in het nieuwe magazine EmergenZ, waar we allemaal over gehoord hebben tijdens de Toronto conventie.

“Stel je voor dat The Big Bank deze zomer op Broadway wordt vertoond en dat we er allemaal bij zijn, Jacob neemt interviews af in de New York Times en op tv en hij vertelt over onze boodschap voor de 99%. Dit is iets wat in feite nu gebeurt! ” (Uit de brief van Seth Breitman aan de vrienden)

*2 oktober

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed