Onder De Vlag Van De Liefde

Vraag: Welke voorbeelden van wederzijds garant staan kunnen wij presenteren? Hoe kunnen we zorg voor een medemens laten zien? Moeten we protesten organiseren ten gunste van hen die in hongerstaking zijn of voor Gilad Shalit, die al enkele jaren krijgsgevangene is? (Nu ‘was’)

Antwoord: Als dit alles voortkomt uit onze wens om onze onderlinge verbinding te ondersteunen, uit het verlangen naar liefde voor anderen en eenheid, is alles correct Als de externe acties worden gemotiveerd verlangen naar macht en zelfbevestiging, wordt het geen succes.

Wanneer we wat verder gevorderd zijn, zullen we anderen moeten leren en onderwijzen, dat er geen ander werk en geen andere inspanning is, dan dat wat gericht is op verbinding. Alles ontstaat alleen van daaruit. Wil je Gilad Shalit terug? Verbind je sterker. Wil je een eind maken aan de armoede en iedereen van betaalbare woningen voorzien? Verbind je sterker. Wil je de kosten van voedingsmiddelen verminderen? Verenig je met elkaar en je zult zien hoe alles verbetert, op een zachte en mooie manier.

Alleen eenheid en liefde kunnen ons helpen. Het komt allemaal neer op één principe: ‘Heb je naaste lief als jezelf’.

Je kunt schreeuwen en rebelleren, zoveel je wilt, dit zal alleen nieuwe verstoringen en problemen veroorzaken. Slecht nieuws zal overal vandaan komen en de natie zal zich opsplitsen in een groot aantal partijen en in conflicten en ruzies terechtkomen. Als je jezelf niet aan het principe van je naaste liefhebben als jezelf houdt, als je niet in overeenstemming komt met de alomvattende kracht van de natuur, die alles bouwt en corrigeert, is alles verloren. Niets zal je helpen. Protesten zullen leiden tot vernietiging, zoals in Egypte. Het is een levend voorbeeld van een land, dat verwoest is door geweld.

Daarom hebben we alleen de wet: ‘Heb je naaste lief als jezelf’. Als je naar een demonstratie wilt gaan met dit voorbeeld, alsjeblieft, doe het. We zijn de straat al op gegaan onder het motto: wederzijds garant staan, boven alles. Er wordt gezegd, dat liefde alle overtredingen bedekt, daarom kun je dat op je spandoek schrijven.

Alle andere slagzinnen zijn echter in hun kern schadelijk en destructief. Als je lagere prijzen vraagt voor cottage cheese, zal de prijs verlaagd worden ten koste van iets anders en als gevolg daarvan, bereik je niets.

We moeten correctie bereiken, maar niets toevoegen wat ergens anders schade veroorzaakt. Wij willen de correctie van de wereld, die correctie zal ons allen verder brengen. Demonstranten proberen om hun kracht te tonen, ze willen iets stelen van anderen, maar dit is geen correctie. Verder komen moet universeel zijn, niet selectief. De een moet niet vooruit komen ten koste van de ander.

Hiervoor hebben we het Licht dat corrigeert nodig. Naast eenheid, is er niets anders om te vragen. Andere methoden zullen niet helpen, maar zullen, integendeel, destructief zijn. Daarom kunnen de leiders van vandaag, de politici en financierders niets beginnen met de wereldwijde crisis.

From the 5th part of the Daily Kabbalah Lesson 9/26/2011, “The Nation”

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: