Methoden Van Massa-Educatie Tegenover Massamedia

Dr. Michael LaitmanMassamedia zijn een middel voor ‘hersenspoeling’, voor het creëren van een volkomen geprogrammeerd mens. Psychologische, sociologische en psychiatrische onderzoeken bevestigen, dat de massamedia het gedrag van mensen beïnvloeden. Het zijn geen massamedia, maar het is een middel voor ‘massa-manipulatie’.

Wat wij doen noemen we een ‘middel voor massa-educatie’. Educatie! Het moet mogelijk zijn om mensen een gevoel van gemeenschap en afhankelijkheid te geven. Wij vertrouwen op een natuurlijk, gezond egoïsme, dat mensen laat zien dat zij volledig afhankelijk zijn van elkaar. Bovendien misleiden we hen niet. We laten hen gewoon het huidige beeld zien, dat door egoïsme voor hen verborgen is.

Als ik echt afhankelijk ben van iedereen in de wereld, maar ik hiermee geen rekening wil houden en er ook geen zin in heb om dat te doen, komt dat alleen omdat mijn egoïsme mij opzettelijk misleidt. Het staat in de weg en noodzaakt mij om me slecht te voelen, waar ik last van heb.

Massa-educatie heeft onder andere tot doel, dat ik beter besef, dat ik samen ben met anderen en dat ik begin te voelen, dat ik afhankelijk ben van iedereen. Net zoals we aan een kind uitleggen met wie hij wel en niet moet spelen en wat voor iemand hij zou moeten zijn, moet ik ook – door deze invloed te ontvangen – gevoeliger worden ten aanzien van mijn verbindingen met anderen en beginnen dit op te bouwen op basis van een volledig ander systeem.

Dan zal ik een heel ander financieel-economisch systeem in kunnen voeren en de crisis kunnen overwinnen. We zullen werkelijk de eenwording van Europa kunnen bevorderen in plaats van te blijven steken in een situatie, waarin iemand een ander iets leent, zodat de laatste kan overleven, hoewel de ineenstorting uiteindelijk onvermijdelijk is.

Ik moet een grotere onderlinge afhankelijkheid voelen, niet formeel of denkbeeldig, maar de echte afhankelijkheid die in de natuur bestaat en ons elke dag een steeds grotere verbinding laat zien. Er is een groot verschil tussen de manier waarop we honderd, vijftig, zelfs vijf jaar geleden met elkaar verbonden waren. Wij zijn voortdurend op weg naar een grotere afhankelijkheid.

Het is nodig voor mij om de noodzakelijke informatie te  ontvangen, om van alle kanten beïnvloed te worden, via al mijn zintuigen. Informatie en invloed, moeten vervangen worden door voelen en waarnemen. We moeten onze gevoeligheid voor het waarnemen van onze onderlinge afhankelijkheid vergroten, dan zullen we geheel andere sociale verhoudingen opbouwen.

From the Talk on Mutual Guarantee 9/25/2011

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed