Globale Problemen Vragen Om Een Globale Oplossing

Dr. Michael LaitmanVraag: De autoriteiten in Israël proberen een antwoord te vinden op de eisen, die door het maatschappelijke protest zijn gesteld. Wat zijn uw suggesties?

Antwoord: Met alle respect voor de voorzitter van de door de overheid aangestelde commissie, de heer Trachtenberg, stel ik voor, dat er een organisatie wordt opgericht die bovenal weet wat ons doel is. Ons uiteindelijke doel is eenheid van het volk en van het hele land.

Zodra we voor deze richting kiezen, bekijken we waar we kunnen beginnen. Het is duidelijk, dat we eerst de armen boven de armoedegrens moeten tillen. Vervolgens moeten we werken aan rehabilitatie: maak een programma voor alle terreinen van activiteit die ons in staat stellen om de productie, de handel, de gezondheidszorg, de systemen van de overheid, het bankwezen en andere systemen geleidelijk aan op een nieuw spoor te zetten. Stap voor stap moeten we ze reorganiseren tot één enkel, geïntegreerd complex.

Daarvoor moeten we mensen onderwijzen, educatie bieden en alle omringende omstandigheden erbij betrekken, zodat men gaat begrijpen met wat voor crisis we te maken hebben en hoe we de situatie kunnen verbeteren. We moeten uitleg over de oplossing geven, over het medicijn voor de ziekte die we hebben geconstateerd, hoe we dat medicijn moeten innemen, in welke dosis en hoe lang. En men moet dit medicijn willen innemen.

Dit vereist een propaganda-systeem dat mensen de ogen opent voor wat er gebeurt. Ik wil morgenochtend wakker worden en voelen dat ik samen ben met de hele natie, in een gemeenschappelijk begrijpen van de wereld waarin wij leven. Ik ga naar buiten, neem een bus, praat met mijn collega’s, luister naar de radio, kijk tv en overal praten mensen over belangrijke dingen, iedereen is geïnformeerd en weet waar het over gaat, dit in tegenstelling tot degenen die onwetend zijn en alleen maar kunnen schreeuwen over weer een ramp.

Vandaag de dag maken economen mensen bang over honger, terwijl artsen, in plaats van ons te genezen, ons ertoe dwingen om ongerust te tellen hoeveel levens hun staking zou kunnen kosten. Dit is al genoeg! Laten we tot op de bodem van de situatie gaan. Laten we begrijpen waarom werknemers in de gezondheidszorg ontevreden zijn, waarom de investeerders in paniek zijn en waarom mensen niet kunnen rondkomen tot het volgende salaris. Laten we kijken naar het gehele beeld, in plaats van naar de afzonderlijke componenten, hoe alarmerend het misschien ook is.

Om het probleem op te lossen, moeten we het van bovenaf bekijken. Maar in tussentijd gaan mensen de straat op, zonder zelfs echt te weten waarom. Vaak hebben ze geen duidelijke eisen of een helder programma, maar ze voelen alleen pijn, of hebben een persoonlijke reden, waardoor ze ontevreden te zijn. Laten we de wereldgebeurtenissen bezien vanuit een onpartijdig, vogelvlucht perspectief. Dit is niet zomaar een gewoon, korte termijn fenomeen, het zijn geen problemen van een afzonderlijk land of van afzonderlijke sociale klassen, maar het gaat over een gemeenschappelijk, menselijk probleem. De totale menselijke beschaving komt nu in een nieuwe situatie, dus waarom proberen we het niet op te lossen vanuit een volwassen en intelligente houding?

Maar in plaats daarvan roepen we: “De beurswinsten kelderen! Europa staat op het punt van instorten!” Zo’ beïnvloedbaar’ zijn we, in plaats van uit te gaan van een normale, constructieve benadering. Het is duidelijk dat mensen niet in staat zijn tot een dergelijke benadering, maar daarnaast kunnen ze evenmin hun onvermogen toegeven. Doordat men probeert slechts de symptomen van de ziekte te bestrijden, lopen ze langs de meubels in de cabines van een zinkend schip.

Daarom moeten we waarschuwen voor slecht doordachte beslissingen.

From the 5th part of the Daily Kabbalah Lesson 10/11/11, “Peace in the World”

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed