De Wereld Ontwaakt

Dr. Michael LaitmanVraag: Mensen over de hele wereld ontwaken en beginnen te praten over eenheid. Waarom gebeurt dit?

Antwoord: Het komt voort uit een innerlijk gevoel. Iemand kan tien jaar studeren, elke dag horen dat eenheid belangrijk is en toch is het allemaal tevergeefs. Als hij de noodzaak ervan niet voelt, zal hij niets horen.

Maar plotseling begint hij het van binnenuit te begrijpen, op een natuurlijke manier. Onverwacht begint hij te beseffen, dat we allemaal met elkaar verbonden zijn, dat we sociale rechtvaardigheid nodig hebben en gelijke verdeling en dat we met elkaar onderling evenwicht moeten bereiken en evenwicht met de Natuur. Anders is het afgelopen met ons leven.

Vandaag de dag putten een paar duizend domme mensen de laatste natuurlijke hulpbronnen van de aarde uit, en via reclame dwingen ze ons om wat dan ook te kopen wat zij alleen vervaardigen om weer een nul toe te voegen aan hun bankrekening. En wij volgen hun richtlijnen als nederige slaven: Wij jagen materiële goederen na.

Genoeg daarvan, alles is aan het instorten. We zijn volwassen aan het worden en ons verlangen om te ontvangen groeit dagelijks en tijdens die ontwikkeling begint het te vragen: “Waar leef ik voor? Wat gebeurt er met mij? Waarom moet ik lijden? Waarom kan ik geen vervulling bereiken?“

De werkloosheid in de VS is enorm gegroeid, het treft vooral jonge mensen die een zware tijd hebben om een baan te vinden. Er is een grote kloof tussen rijke mensen die op Wall Street werken en de jonge generatie. Op de leeftijd van 20-25 zien mensen al geen toekomst meer. Zonder een baan willen zij niet trouwen en kinderen krijgen. Wat voor toekomst wacht hun kinderen als hun eigen perspectieven al somber zijn?

Er vindt een spontaan ontwaken plaats. Mensen gaan naar demonstraties als gevolg van hun innerlijke impulsen, ze kunnen gewoonweg niet stil blijven zitten in hun huizen. Het is pure anarchie: een mens weet niet wat er morgen met hem zal gebeuren of zelfs de volgende seconde, en zo brengt hij zichzelf tot rust en raakt hij zijn negatieve emoties kwijt. Zijn natuur dwingt hem om dit te doen. Mensen beginnen te protesteren zonder dat zij een duidelijk beeld van de situatie hebben, zonder te weten wat hun doel is, zonder een programma voor te bereiden. Ze hebben gewoon een slecht gevoel.

Geleidelijk aan dwingen de ups en downs van het leven hen om verstandig te worden en ze beginnen te begrijpen wat er eigenlijk aan de hand is.

De hele wereld is nu aan het ontwaken. We zullen zien wat er zal gebeuren in China, Japan en India. … De wereld wordt ‘rond’. Mensen vragen van nature om verandering. Intuïtief voelen ze, dat ze met elkaar verbonden moeten zijn, dat ze in balans moeten zijn met elkaar en met de Natuur. Zo onthult de alomvattende universele Kracht zichzelf. Onbewust voelen we plotseling, dat we juist dit missen.

En dan begint iedereen zich te verzetten tegen de ongelijkheid en vraagt iets: alleenstaande moeders, gepensioneerden, artsen en leraren. Het is geen toeval. Het is een algemene trend, een gemeenschappelijke vraag om evenwicht. Iemand voelt zich goed, iemand anders voelt zich slecht en we willen dat iedereen een gelijk aandeel krijgt. De kracht van eenheid en een nieuwe benadering, die ons noodzaakt om op die manier te denken, komen nu aan het licht in onze globale, integrale wereld.

De vraag is hoe we deze staat bereiken? Alleen de wijsheid van Kabbalah biedt een oplossing. Deze legt uit hoe we een eerlijke verdeling tot stand brengen, evenwicht bereiken en we gecompenseerd kunnen worden voor de schade, die veroorzaakt is door ons egoïsme.

De mens wil nog steeds meer zijn dan een ander: hij wil iets bereiken, vooruit komen. Als we allemaal tot een staat komen, waarin iedereen alleen de essentiële dingen ontvangt, wat is er dan aan de orde voor ons? Hoe kunnen we mensen vergoeden wat ze verloren hebben? Kabbalah legt uit, dat het alleen mogelijk is door middel van spirituele groei, wanneer ons fysieke lichaam alleen krijgt wat het nodig heeft en de rest wordt gebruikt om de ziel te ontwikkelen.

From the 5th part of the Daily Kabbalah Lesson 10/7/2011, “One Commandment”

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed