De Simpele Waarheid Van Vandaag

Dr. Michael LaitmanWe moeten een simpel feit begrijpen: succes in de moderne wereld is afhankelijk van onze onderlinge verbinding. Dit wordt ons door de algemene crisis getoond. De crisis stuurt ons een boodschap: “Wil je in alles wat je doet succes bereiken? Kijk dan maar eens om je heen: alles wat je tot nu toe hebt gedaan is in een staat van crisis. Het moet je duidelijk zijn dat, vanaf vandaag, niets je meer zal lukken, tenzij je overeenstemming bereikt met het globale, alomvattende systeem.”

Deze overeenkomst heet: wederzijds garant staan! Je moet gaan ontdekken, dat succes hebben en iets goeds produceren, afhangt van de mate, waarin je je verbindt met het wereldwijde netwerk en dat daarin opgenomen zijn onmogelijk is, als je niet voor elkaar garant staat. Als je dat kunt, zul je slagen. Zo niet, dan verspil je tijd en maak je het alleen maar erger voor jezelf.

Het is niet moeilijk om succes te behalen. Ieder mens kan voelen wat voor elkaar garant staan is en iedereen kan zich een goed gezin voorstellen, dat warm en zorgzaam is.

Toch moet voor elkaar garant staan geleerd worden. Ieder mens zal uiteindelijk zijn mening over Kabbalah moeten veranderen en moeten begrijpen, dat het een hogere wijsheid is en dat het gaat over de correctie van de ziel. We moeten af van de angst die geassocieerd wordt met Kabbalah en begrijpen, dat deze wijsheid heel natuurlijk is. We leren over een actieve kracht in de menselijke samenleving. We moeten deze kracht leren kennen, anders zullen we gewoon niet in staat zijn om te bestaan.

Wie kan dit feit ontkennen? We zullen uiteindelijk niet in staat zijn om het vol te houden, tenzij we deze kracht ontdekken. Mensen denken dat het een soort ‘buiten deze wereld ’ wetenschap is, die gaat over hogere regionen. Maar in werkelijkheid, is niets dichter bij ons dan Kabbalah.

From the Daily Kabbalah Lesson 9/2/2011, Rabash’s article

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed