De Keuze Is Aan Jou

Het is belangrijk om te wennen aan de correcte perceptie van de werkelijkheid. Ofwel we nemen de werkelijkheid waar zoals het ons nu toeschijnt, alsof er ergens buiten ons een externe wereld is, of we realiseren ons, dat de gehele realiteit zich binnenin ons bevindt.

Dit is een enorm verschil, omdat ik in het eerste geval de hele realiteit waarneem vanuit het gezichtspunt, dat ik alles kan gebruiken voor mijn eigenbelang en ik voel en begrijp alles op deze egoïstische manier. Als ik de realiteit door dit egoïstische filter waarneem, voel ik wat we ‘deze wereld’ noemen, in mijn verlangen. Als ik de wereld echter op een tegengestelde manier waarneem, wat we ‘geven’ noemen, niet volgens de formule: ‘alles is voor mij’, maar integendeel: ‘alles is voor hen’, voel ik een totaal andere werkelijkheid, genaamd: ‘de hogere werkelijkheid’, ‘de spirituele wereld’.

Een mens moet heel zorgvuldig controleren in welke positie zijn innerlijke schakelaar, die zijn gedachten richting geeft, staat: is het voor mij of voor ons allemaal? Hierin ligt zijn vrije wil, elke keer opnieuw.

De schakelaar staat in de middenpositie, net zoals een aan/uit knop, ik kan hem naar mezelf toe draaien, dan voel ik deze wereld, ik kan hem ook ‘naar anderen’ toedraaien, dan voel ik spiritualiteit. Ik ben net een wisselwachter, die aan de knop draait en óf de hogere wereld óf deze wereld voelt in zijn verlangens.

De schakelaar is in jouw handen en het is jouw keus naar welke kant je hem draait. Als je jezelf losmaakt van je ego en je gedachten richt naar anderen, in plaats van naar jezelf, maak je vorderingen op weg naar liefdevol geven en zie je de hogere wereld juist op die plaats, in die verlangens.

From the 1st part of the Daily Kabbalah Lesson 10/18/2011, Writings of Rabash

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed