De Creatie Van Het Model Van Een Nieuwe Wereld

Dr. Michael LaitmanVraag: Tijdens de Conventie in december willen we de geboorte van een nieuwe wereld vieren. Waar moeten we ons op concentreren?

Antwoord: We moeten ons verenigen ten gunste van de waarden die we tijdens de Conventie willen belichten. Van dag tot dag moeten we ons meer inspannen om te voelen, dat we in een nieuwe wereld leven. We moeten het spelen, het ons voorstellen in onze onderlinge verhoudingen, in al onze gedachten en handelingen.

Zoals Baal HaSulam schrijft moeten we een model creëren van de nieuwe maatschappij, een model dat de basis van de nieuwe wereld zal vormen en het iedereen mogelijk zal maken om van ons voorbeeld te leren. Laten we dus eerst samen deze nieuwe wereld ontdekken. Dan zullen we zien hoe er zich mogelijkheden openen waarvan we nooit hebben durven dromen, in onze samenleving, in de industrie, de handel, in de opvoeding, enzovoort.

We begrijpen deze stadia nog niet goed, laat ze dus over aan het Licht. Als je doet wat je kunt zal al het andere zijn weg vinden. Het is ons werk om ons uiterste best te doen, dan zullen er mogelijkheden opengaan. Al onze inspanningen moeten gericht zijn op de nieuwe wereld, op nieuwe verhoudingen en een nieuwe maatschappij. Dit werk moet elk moment van ons leven vullen, de toon zetten en de juiste instelling creëren voor disseminatie, voor de voorbereiding voor de Conventie en voor de contacten tussen de groepen, zodat we ons meer en meer voelen als één groep ….

Iedere dag moeten we zien hoe de eenheid groeit en de kloof overbruggen tussen de gewenste en de huidige werkelijkheid. Als we nog negatieve dingen in de wereld zien, betekent dit, dat we onze onderlinge correctie nog niet voltooid hebben. Dit is de enige oorzaak.

De mensheid ontwikkelt zich volgens wat is voorbereid, terwijl wij vrijheid van keuze hebben om het Licht aan te trekken en de mogelijkheid daartoe hebben. Het Licht stroomt dan uit over de hele wereld en brengt er orde in aan. Zo komt de Conventie dichterbij en gaat het om een heel serieuze zaak.

From the 5th part of the Daily Kabbalah Lesson 10/30/2011, “The Love for the Creator and Love for the Created Beings”

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: