De Boeken Dragen Het Licht Van De Waarheid

Dr. Michael LaitmanNiemand vóór Baal HaSulam ontdekte ooit de werkelijke betekenis van liefde voor anderen. Deze gedachte komt vrij vaak in allerlei bronnen voor, veel belangrijke romans en andere meesterwerken prijzen de liefde voor anderen, broederlijke liefde, liefde tussen vrienden en de noodzaak om dit toe te laten. Wie heeft het er niet over? Iedere politicus die gekozen wil worden spreekt erover hoeveel hij van iedereen houdt. Iedere dief denkt, dat hij vecht voor rechtvaardigheid

Baal HaSulam geeft ons een criterium voor een zuivere test, hij geeft voor alles de juiste afweging en baseert alles op een analyse waardoor een mens niet misleid kan worden. Als we zijn werken lezen, kunnen we er zeker van zijn dat we niet kunnen vasthouden aan onze eerdere standpunten. Je kunt of je ogen ervoor sluiten en proberen om alles te vergeten waarover hij schrijft en dan op de een of andere manier proberen om je leven voort te zetten zoals het was, je dierlijke leven voor je ego, of je moet veranderen!

Hij ontwikkelde de volledige methode om inzichten te krijgen, zodat het onmogelijk is om in te gaan tegen wat hij onthult. Als je alle artikelen van hem gelezen hebt, begin je te voelen, dat je alles tot de kern moet uitzoeken. Alleen als je alle artikelen kent en ze weer en weer leest, ze vanuit elk mogelijk perspectief onderzoekt, ze grondig leest, pas dan begin je tenslotte het geheel te begrijpen, hier vraagt zijn manier van schrijven om.

Je kunt niet een of ander klein stukje lezen en je dan ontspannen met het gevoel dat je alles hebt begrepen. Begrijpen komt alleen door lezen en herlezen, van het begin tot het eind en van het eind tot het begin. Alleen als je de teksten vele malen opnieuw leest, kun je de concepten met elkaar verbinden en jezelf analyseren. Dan kun je er niet meer aan ontkomen.

Iemand die Baal HaSulam niet bestudeert, denkt meestal, dat hij volmaakt rechtvaardig is en dat hij geen enkele vraag heeft en hij nergens spijt van hoeft te hebben. Pas als iemand volgens Baal HaSulam’s methode begint te studeren, gaat hij begrijpen hoe tegengesteld hij is aan liefdevol geven, hoe slecht hij is en dat de Torah voor hem is geschreven, omdat het Licht dat erin verborgen is corrigeert.

Als we de geschriften van Baal HaSulam lezen om onze neiging tot het kwaad daardoor te ontdekken en zo het Licht dat Corrigeert aan te trekken, werken ze op ons in en helpen ze ons om verder te komen volgens het plan van de Schepper: “Ik schiep de neiging tot het kwaad en ik schiep de Torah als een kruid”. Wij gaan al deze fasen door, dankzij ons werk met de geschriften van Baal HaSulam.

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: