Alleen Volledige Integratie Kan Europa Redden

Dr. Michael LaitmanOpinie: (Nouriel Roubini, Nicolas Berggruen, uit The Guardian): “De eurozone crisis trekt de gehele wereldeconomie omlaag – echte economische en politieke vereniging is nu dringend.”

“Na vele maanden van vallen en opstaan – zonder vat te krijgen op de systematische oorzaken van de economische, fiscale en financiële crisis – staat Europa op het omslagpunt. Wanneer het de status quo van aarzeling blijft handhaven, in plaats van daadkracht te tonen, zal de eurozone breken en de nationale economieën zullen verzwakken. Alleen door nu te werken aan volledige integratie, kan Europa zichzelf redden.”

“Samen met de hardnekkige, partijdige impasse en de duidelijke nalatigheid betreffende het herstel in de VS, trekt de bestuurlijke crisis in Europa de gehele wereldeconomie omlaag.”

“Actie om de geloofwaardigheid te herstellen is noodzakelijk.”

“Bovendien, bij het nastreven van de nodige fiscale bezuinigingen en structurele hervormingen, moeten we er nauwlettend op toezien, dat we geen broos herstel op korte termijn ondermijnen.”

“Om te kunnen concurreren in een geglobaliseerde wereld, moet Europa een ambitieuze agenda voor groei en werkgelegenheid voeren om het concurrentievermogen en de productiviteit op lange termijn te verhogen. … Zonder groei zal de verleiding voor economisch nationalisme ontstaan.”

“Verdere politieke integratie en eenheid kunnen alleen hand in hand worden opgebouwd, stap voor stap, door middel van een brede en diepgaande betrokkenheid van het publiek.”

“Daarom is meer Europese integratie, niet minder, de enige oplossing.”

Mijn Commentaar: We zullen niet in staat zijn tot verdere ontwikkeling, alles zal worden teruggebracht tot de voorwaarde van redelijke productie en consumptie, in tegenstelling tot overproductie en overconsumptie ten bate van meer en meer inkomsten. De natuur zal ons dwingen om een integraal onderdeel van haar te worden, dat wil zeggen: op een redelijke manier geven en ontvangen.

We zullen deze economie bereiken, met name integratie, vertrouwen en eenheid zullen het ons mogelijk maken om deze harmonieuze verbinding te creëren. Er zullen geen armen of rijken meer bestaan, de natuur zal het niet toestaan. Iemand zal alleen beloond worden voor zijn of haar investering in ontwikkeling in de vorm van respect, erkenning, creativiteit en het aanvoelen van het volgende niveau van harmonie, hoger dan dit leven…

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: