Word Slimmer Door Een Tik Op Je Neus

Dr. Michael LaitmanVraag: In plaats van te zoeken naar de onderliggende oorzaken voor wat er gebeurt, gaan mensen liever de straat op en stellen ze eisen aan de autoriteiten. Hoe kunnen we de noodzaak voor radicale veranderingen in de samenleving en in de mens overbrengen?

Antwoord: Jij en ik weten dat een kar wordt getrokken door een paard, en dit “paard” moet ons naar een spiritueel niveau brengen. Daarom is alles wat er in de samenleving en in de wereld gebeurt, bedoeld om ons te veranderen.

Dus het gaat niet om een rechtvaardige verdeling of over het feit, dat het iemand aan voedsel of huisvesting ontbreekt. Dit zijn redenen, die ons dwingen om te veranderen. De natuur zet ons onder druk en veroorzaakt diverse problemen en onaangename gebeurtenissen, met als enige doel, dat we daardoor zullen begrijpen dat we moeten veranderen.

Dus, klaag niet bij de Natuur of de Schepper: “Waarom laat je zulk kwaad toe?” Hij zei in het begin: “Ik heb de kwade neiging geschapen – Ik ben de oorzaak van dit kwaad. Waarom? Zodat jij verandert.”

Vandaar dat niets zal helpen, hoeveel we ook aan de armen en de behoeftigen zouden geven. Integendeel, het zal de situatie verergeren en we zullen meer “kwalitatieve” tegenslagen krijgen: epidemieën, ecologische rampen, oorlogen en ga zo maar door. De natuur heeft heel wat in petto.

De correctie begint van eenvoudig naar moeilijk en daarom moeten beginnen met kleine, eenvoudige dingen. Een ‘brave jongen’ begrijpt het meteen: “Aha! Alles is duidelijk, niet nog een keer.” Hij trekt zijn neus niet op, maar hij is niet koppig meer, hij is bereid om verstandig te worden.

We moeten dit aan mensen uitleggen door middel van consistente, geïntegreerde verspreiding. Met de feiten in de hand moeten we laten zien, dat hun projecten de maatschappij niet zullen veranderen. Eerlijke verdeling en de behoeftigen helpen is correct. Maar hoe kunnen we dat realiseren? We kunnen dit alleen samen doen door middel van onderwijs en door te begrijpen dat wij de samenleving als geheel moeten veranderen.

From the 5th part of the Daily Kabbalah Lesson 9/20/2011, “The Nation”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed