Kabbalisten Over De Waarneming Van De Werkelijkheid, Deel 9

Dr. Michael LaitmanBeste Vrienden, stel alsjeblieft vragen over deze citaten van de grote Kabbalisten. De opmerkingen tussen haakjes zijn van mij.

Wij Kunnen Het Wezenlijke Niet bereiken Noch Waarnemen

Het is onmogelijk om de essentie via de gedachte te bereiken. We weten bovendien niet eens wat onze eigen essentie is. Ik voel en weet dat ik ruimte inneem in de wereld, dat ik een vaste vorm heb, warm ben en dat ik denk en zo zijn er meer van zulke uitingen van de werking van mijn essentie. Maar als je me vraagt naar mijn eigen essentie, van waaruit al deze resultaten afkomstig zijn, weet ik niet wat voor antwoord ik je zou kunnen geven.

Hieruit kun je dus opmaken, dat de Voorzienigheid ons belet om ook maar enige essentie te bereiken. Het enige wat we bereiken, zijn uitingen ervan en beelden van de werkzaamheden die afkomstig zijn van de essentie.

Baal HaSulam: “Voorwoord voor Het Boek de Zohar”, item 12

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed