Kabbalisten Over De Waarneming Van De Werkelijkheid, Deel 6

Dr. Michael Laitman

Beste Vrienden, stel alsjeblieft vragen over deze citaten van de grote Kabbalisten. De opmerkingen tussen haakjes zijn van mij.

De Gehele Werkelijkheid Is In De Mens Aanwezig

De Schepper heeft in onze hersenen een soort glanzende spiegel gemaakt, die alles wat we daar zien omkeert, zodat we het buiten onze hersenen zien, voor ons. Maar wat we buiten ons zien is niet echt. We moeten de Voorzienigheid echter heel dankbaar zijn, dat hij die heldere spiegel in onze hersenen geschapen heeft, waardoor wij in staat zijn om alles te zien en waar te nemen als buiten ons.

Juist daardoor geeft Hij ons de kracht om alles waar te nemen vanuit zuivere kennis en vanuit het vermogen de werkelijkheid waar te nemen, zo kunnen we alles van binnenuit en van buitenaf beoordelen.

Baal HaSulam: “Voorwoord voor Het Boek de Zohar”, item 34

Hoewel we alles zien als nu vóór ons aanwezig, weet ieder redelijk mens zeker, dat alles wat we zien alleen in onze hersenen aanwezig is. Dit geldt ook voor de zielen: hoewel zij alle beelden in de Gever zien, hebben zij er geen twijfel over, dat zij alleen zien wat binnenin hen aanwezig is en zeker niet de Gever zelf.

Baal HaSulam: “Voorwoord voor Het Boek de Zohar”, item 34

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed