Kabbalisten Over De Waarneming Van De Werkelijkheid, Deel 5

Dr. Michael Laitman

Beste Vrienden, stel alsjeblieft vragen over deze citaten van de grote Kabbalisten. De opmerkingen tussen haakjes zijn van mij.

De Gehele Werkelijkheid Is In De Mens Aanwezig

Er staat geschreven in De Zohar (Vayikra, Parashat Tazria, p. 40), dat alle werelden, de hogere en de lagere, in de mens aanwezig zijn. En de gehele werkelijkheid in deze werelden is eveneens alleen voor de mens.

Baal HaSulam: “Voorwoord voor Het Boek de Zohar”, item 1

Als we een wijde wereld voor ons zien, zien we deze niet zoals het in werkelijkheid is, maar alleen binnenin ons. Met andere woorden, er is een soort fotografisch apparaat achterin onze hersenen, dat alles wat zich aan ons laat zien zo afbeeldt, er is niets buiten ons.

Baal HaSulam: “Voorwoord voor Het Boek de Zohar”, item 34

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed