Kabbalisten Over De Waarneming Van De Werkelijkheid, Deel 14

Dr. Michael LaitmanBeste Vrienden, stel alsjeblieft vragen over deze citaten van de grote Kabbalisten. De opmerkingen tussen haakjes zijn van mij.

Alle Veranderingen Zijn in het Verlangen, Niet in het Licht

We kunnen alleen spreken op basis van onze ervaringen, naar de mate waarin we onder de indruk zijn van de invloed van het Licht dat ons vervult en er voor ons is door ‘Zijn verlangen om goed te doen aan Zijn schepselen’. En naar de mate waarin dit degenen die ontvangen bereikt.

We kunnen het vergelijken met het volgende: als we een tafel aanraken voelt onze tastzin dit aan als hard. We kunnen ook de lengte en de breedte ervan onderscheiden, dit alles via onze zintuigen. Dit wil echter niet zeggen dat iemand anders, met andere zintuigen, de tafel op dezelfde manier zal waarnemen. Als een engel, bijvoorbeeld, de tafel waarneemt, zal hij dit doen met zijn zintuigen. We kunnen geen enkele vorm vaststellen met betrekking tot een engel, omdat we zijn zintuigen niet kennen.

Baal HaSulam, Shamati (Ik Hoorde), artikel 3: “Waarin Het gaat Over Het Bereiken Van De Spirituele Staat

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed