Kabbalisten Over De Waarneming Van De Werkelijkheid, Deel 13

Dr. Michael LaitmanBeste Vrienden, stel alsjeblieft vragen over deze citaten van de grote Kabbalisten. De opmerkingen tussen haakjes zijn van mij.

Alle Veranderingen Zijn in het Verlangen, Niet in het Licht

Op zich vormen alle werelden een eenheid en zijn ze onveranderlijk. Dit is de betekenis van: ‘Ik, de Heer, verander niet’. In de Schepper zijn geen Sefirot en Behinot (onderscheidingen), omdat de essentie van het Licht, de Schepper, niet bereikt kan worden. Alle onderscheidingen spreken alleen over wat een mens erin kan bereiken.

Baal HaSulam, Shamati (Ik Hoorde), artikel 3: “Waarin Het gaat Over Het Bereiken Van De Spirituele Staat”

De onderscheidingen in de Namen zijn er alleen ten opzichte van degenen die ontvangen. De eerste Naam die zich kenbaar maakte, namelijk de Oorsprong van alles wat geschapen is, is: Ein Sof (Oneindigheid). En deze Naam blijft onveranderlijk. Alle beperkingen en veranderingen vinden alleen plaats met betrekking tot degenen die ontvangen, Hij schijnt altijd in de eerste Naam: ‘Zijn verlangen om goed te doen aan Zijn schepselen’ , oneindig.

Baal HaSulam, Shamati (Ik Hoorde), artikel 3: “Waarin Het gaat Over Het Bereiken Van De Spirituele Staat”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed