Kabbalisten Over De Waarneming Van De Werkelijkheid, Deel 12

Dr. Michael LaitmanBeste Vrienden, stel alsjeblieft vragen over deze citaten van de grote Kabbalisten. De opmerkingen tussen haakjes zijn van mij.

Alle Veranderingen Zijn in het Verlangen, Niet in het Licht

“In het Licht is geen verandering”. Alle veranderingen vinden plaats in de Kelim, dat wil zeggen: in onze zintuigen. Wij meten alles af aan wat we ons voorstellen. Hieruit volgt, dat als veel mensen zich verdiepen in een spiritueel onderwerp, ieder dit zal bevatten volgens zijn eigen voorstellingsvermogen en gevoel, ieder neemt hierbij dus een verschillende vorm waar.

Bovendien zal de vorm veranderen naar de mate waarin een mens zich in ups en downs bevindt, in overeenstemming met wat we hierboven zeiden: het Licht is een enkelvoudig Licht en alle veranderingen vinden uitsluitend plaats in degenen die ontvangen.

Baal HaSulam, Shamati (Ik Hoorde), artikel 3: “Waarin Het gaat Over Het Bereiken Van De Spirituele Staat”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed