Kabbalisten Over De Grootheid Van Baal HaSulam, Deel 3

Dr. Michael LaitmanBeste Vrienden, stel alsjeblieft vragen over deze citaten van de grote Kabbalisten. De opmerkingen tussen haakjes zijn van mij.

Ik ben blij dat ik in een generatie geboren ben, waarin het toegestaan is om de wijsheid van de Waarheid te ontsluiten. En als je zou vragen: “Hoe weet ik dat het toegestaan is?” zou ik antwoorden dat mij de toestemming gegeven is om Kabbalah voor de wereld te ontsluiten. Dit hangt niet van mij af, maar van de situatie waarin deze generatie zich bevindt.

Baal HaSulam: “Het Onderwijzen van Kabbalah en de Essentie ervan”

Ik ben het helemaal niet waard om zulke geheimen te onthullen en nog minder om ze diep te begrijpen. Waarom heeft de Schepper dit naar mij gedaan? Alleen omdat dit de laatste generatie is, die op de drempel van volledige verlossing en de volledige onthulling van de verborgen wereld staat.

Baal HaSulam: “De Shofar (hoorn) van de Messias”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed