Kabbalisten Over De Grootheid Van Baal HaSulam, Deel 2

Dr. Michael LaitmanBeste Vrienden, stel alsjeblieft vragen over deze citaten van de grote Kabbalisten. De opmerkingen tussen haakjes zijn van mij.

En na al deze dagen luisterde ik aandachtig naar alle beloften en bestemmingen, waartoe ik door de Schepper gekozen ben. Ik vond er echter noch voldoening in, noch de woorden waarmee ik tot de mensheid kon spreken en hen leiden naar de onthulling van de Schepper, zoals Hij mij had gezegd.

Ik kon niet omgaan met de mensen die leeg en onbeduidend zijn en de Schepper en Zijn schepping beschimpen, terwijl ik vol was en lof zong, met vreugde mijn pad ging, alsof ik deze ellendigen bespotte …. Ik besloot dat komen moest wat komen zou, zelfs als ik van mijn hoge niveau moest afdalen, ik moest vanuit het diepste van mijn hart de Schepper smeken om mij te schenken, dat ik kennis van profetie en wijsheid zou bereiken en de woorden zou ontvangen om de meelijwekkende mensen van deze wereld te helpen, om ze op te heffen naar hetzelfde niveau van wijsheid en vreugde als waar ik ben.

Baal HaSulam: “De Profetie van Baal HaSulam”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed