Kabbalisten Over De Grootheid Van Baal HaSulam, Deel 1

Dr. Michael LaitmanBeste Vrienden, stel alsjeblieft vragen over deze citaten van de grote Kabbalisten. De opmerkingen tussen haakjes zijn van mij.

En God zei tegen mij: “Ga uit je land, naar het mooie land, naar het land van de Heilige Voorvaderen, waar ik je zal maken tot een groot wijze en alle wijzen van het land zullen door jou gezegend worden, want ik heb je uitgekozen om een rechtvaardige wijze te zijn in deze generatie, om het menselijk lijden te genezen door een voortgaande verlossing. Neem dit zwaard in je hand en bewaar het met je hart en je ziel, want het is een teken tussen Mij en jou, dat al deze goede dingen door jou zullen plaatsvinden, want tot nu toe had ik niet zo’n toegewijd man als jij om dit zwaard aan te geven.

Baal HaSulam: “De Profetie van Baal HaSulam”

Sinds de tijd van de Ari tot aan vandaag is er niemand geweest die het diepste van de methode van de Ari begreep. … En toch, door de Hoge Wil, ben ik beloond met een incarnatie van de ziel van de Ari. Waarom dit is gebeurd ligt eveneens boven mijn begrip.

Baal HaSulam: Vruchten der Wijzen, deel 1, “Brief 39”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed