Het Hoofd Van De ECB Ziet De Financiële Markten In De Ergste Crisis Sinds De Tweede Wereldoorlog

Dr. Michael LaitmanIn het nieuws (van Yahoo News): “Het hoofd van de Europese Centrale Bank verdedigde afgelopen dinsdag zijn beslissing om de obligaties van Spanje en Italië te helpen stabiliseren, maar hij gaf aan, dat de ECB zichzelf op langere termijn niet ziet als het hoofd van de brandweer van de eurozone.

“Het is de ergste crisis sinds de Tweede Wereldoorlog en het had de ergste crisis sinds de Eerste Wereldoorlog kunnen zijn, als de leiders geen belangrijke beslissingen hadden genomen,” zei ECB-voorzitter Jean-Claude Trichet.

“Trichet bevestigde niet direct, dat de ECB de obligaties van Italië en Spanje heeft opgekocht, hij zei alleen, dat zijn banken zich in de ‘secundaire markt begeven’ voor de obligaties van de eurozone…

“Het hoofd van de ECB gaf ook aan, dat zijn bank nog steeds de bestrijding van de schuldencrisis bij de eurozone regeringen ziet als de belangrijkste verantwoordelijkheid, en dat dit niet ligt bij de centrale bank.

“Ik zal niet zeggen hoe lang de ECB obligaties zal opkopen op de secundaire markt,” zei Trichet. “Wat we verwachten is, dat de regeringen doen wat wij beschouwen als hun werk.”

‘Hij zei, dat landen in de eurozone onlangs genomen besluiten moeten uitvoeren en ‘zo snel mogelijk’ toestemming moeten geven om via hun bailout fondsen staatsobligaties op de openbare markt te kopen.”

Mijn Commentaar: Natuurlijk, iedereen begrijpt dat dit uit wanhoop gebeurt. Niemand heeft een reddingsplan. Mensen hebben nog steeds niet het gevoel, dat het van essentieel belang is om te horen, dat de oplossing op het sociale vlak ligt, in het brengen van de hele samenleving naar wederzijds garant staan, al is het alleen maar om de natie te redden. Maar het programma van de natuur heeft tal van dwangmethoden in petto om de mensheid te dwingen om opzoek te gaan naar eenheid, om zo gelijk te worden aan de globale natuur.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed