Het Boze Oog Transformeren In Een Zegen

Dr. Michael LaitmanHet verschil tussen het ‘goede oog’ en het ‘boze oog’, tussen een zegen en een vloek, is dat in het laatste geval de openbaring uit zichzelf plaatsvindt, zonder mijn voorafgaande inspanningen en dat ik er niet het juiste vat voor bezit. Het tegengestelde daarvan is, dat ik eerst mijn kli (vat), mijn verlangen, voorbereid en wat er dan ook gebeurt: het betekent voor mij een onthulling. In beide gevallen echter, wordt hetzelfde onthuld.

Als het zonder mijn voorbereide verlangen, mijn kli, wordt geopenbaard, voel ik duisternis, verborgenheid. Als eerst mijn verlangen wordt onthuld, zie ik het tegenovergestelde: het Licht, openbaring. Dit is het verschil tussen een vloek en een zegen.

From the 1st part of the Daily Kabbalah Lesson 8/30/2011, Shamati #110

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed