Europese Banken: Het Wantrouwen Groeit In Afwachting Van Een Nieuwe Crisisgolf

Dr. Michael Laitman

In het Nieuws (van economicsnewspaper.com): “Tegen de achtergrond van de schuldencrisis in Europa is er een groeiend wantrouwen onder de banken. Ze lenen minder geld ….” Het wantrouwen van de banken onderling groeit ten opzichte van de beoordeling van de Europese Centrale Bank, gezien de schuldencrisis in Europa. ‘Banken geven er de voorkeur aan, in bepaalde regio’s van de eurozone, om de overtollige liquide middelen bij de ECB te storten, boven het lenen aan andere banken,’ zei ECB chef en econoom Jürgen Stark tegen het ‘Handelsblatt’ in de maandag editie. ‘Het is een signaal dat we serieus nemen.’

“Alleen tussen afgelopen donderdag en vrijdag, naar verklaring van Stark, stortten de offshore banken 90,5 miljard euro bij de ECB, in plaats van het geld aan andere banken te lenen. De situatie was nog net niet vergelijkbaar met de situatie in de herfst van 2008. Na het faillissement van de Amerikaanse zakenbank Lehman Brothers, was op dat moment de zogenaamde inter-banenmarkt, waar de financiële instellingen liquiditeiten aan elkaar lenen, in een shock toestand gedaald. Het rapport toont aan, dat er bij tijden € 200 miljard in de ECB depot zat. (Abendblatt.de / dpa) ”

Mijn commentaar: Omdat de toenemende wederzijdse afhankelijkheid in de wereld tot uiting komt, zal de vervreemding van de banken ten opzichte van elkaar leiden tot de ineenstorting van het hele systeem. Juist als gevolg hiervan, de realisatie van hun dood, zullen ze begrijpen dat er geen andere uitweg is, dan verbinding in de vorm van “wederzijdse garantie.” Via deze crises (lijden), zal de Natuur (de Schepper), de mensheid tot correctie brengen.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: