Een Vraag Over Het Veranderen Van Jezelf

Dr. Michael LaitmanVraag: Ik weet het en ik heb het vaak geprobeerd: het is voor mij onmogelijk om de egoïst die ik ben te veranderen. Ik wil veranderen, maar ik heb er de kracht niet voor. Ik weet dit en Kabbalah vertelt me dat het onmogelijk is.

Wat is de volgende stap? Naar Google maps gaan en opzoeken waar de Schepper woont en naar Hem toe reizen? Op Zijn deur kloppen en als Hij opendoet aan Hem vragen om mijn neiging tot het kwaad te veranderen in de goede neiging?

Ik word er ‘gek’ van. Elke dag word ik wakker met de wetenschap, dat het niet binnen mijn bereik ligt om deze kwade neiging te overwinnen.

Antwoord: Als je ervan overtuigd bent, dat je jezelf niet kunt veranderen, is dat op zich al een grote ontdekking. Maar jezelf veranderen wordt ook niet van je gevraagd. Je moet er juist van overtuigd raken, dat je dat niet kan. Door te erkennen dat je niet in staat bent om je egoïsme te veranderen, zul je ontdekken dat je zo bestuurd wordt door de Schepper, dat in jou de vraag opkomt aan Hem of Hij jou verandert.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: